NX 2206 – további újdonságok

Megjelent a Siemens NX legújabb NX 2206 – os verziója, mely az eddigiekhez hasonlóan számos újdonsággal rukkolt elő. Ebben a cikkben az új modulok és további érdekes újdonságok kerülnek ismertetésre.

Siemens NX2206 – NX Diagramming

Az új NX Diagramming modul segítségével csővezetékek, hálózatok terveit tudjuk 2D-s diagramm rendszerben megjeleníteni. A modul összeköthető a Routing System Designer-el, így a 3D-ben készülő tervek automatikusan 2D-ben is megjelennek. Nemcsak a beépített elemek használhatók, hanem egyedi blokkok is létrehozhatók – akár MS Visio-ból, vagy AutoCAD-ből importálva.

Siemens NX2206 – NX Topology Optimizer

Az NX 2007-es verziójában jelent meg az új topológiai optimalizációs modul, mely az eddigi Simcenterben található “külső” modullal ellentétben asszociatív alaksajátosságként jelenik meg a modelltörténetben és egy egyszerűbb, felhasználóbarát környezetben készíthető el az optimalizálás, különösebb szimulációs tapasztalat nélkül. Az NX2206-ban további fejlesztések történtek, többek közt bekerült a térfogatra optimalizálási lehetőség is.

A következő videó az új optimalizálási folyamatot mutatja be:

Siemens NX2206 – Poligon modellezés / előkészítés

A beolvasott háromszög modellek – STL fájlok – előkészítését hivatott gyorsítani a megújult Cleanup Facet Body parancs, mely egy felületen végzi el az analízis, javítás, kiegészítés, foltozás és végső a validálás feladatait.

Siemens NX2206 – Moldwizard

A további számtalan NX 2206 újdonság közül befejezésként a Moldwizard új funkcióit emeljük ki.

  • A felületkövető hűtéstervezés (Conformal cooling) kiegészült a hűtőkör keresztmetszetének geometriai meghatározásával.
  • A Mold Direction paranccsal meghatározhatjuk az optimális irányt, miközben elemezzük a formaüreg geometriát.
  • A Mold Cost felismeri a formaüreg egyedi alakelemeit mely segítségével egy szerszámár előkalkuláció végezhető még a szerszám megtervezése előtti időszakban biztosítva ezzel a szerszám változatok közötti technológia és ár különbségek gyors összehasonlítását.
  • További olyan apró módosítások a különböző parancsokban, melyek elősegítik a szerszám elemzését és vizsgálatát, továbbá az automatizmusok elősegítését.

Az NX 2206 újdonságait bemutató sorozat első részében a CAM-es újdonságokat mutattuk be, a másodikban a fő CAD funkciók következtek.


Próbálja ki az NX funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

NX CAD próbaverzió és NX CAM próbaverzió.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑