NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

Mold Wizard újdonságok – NX 2306

A műanyag fröccsszerszám tervezés az NX egyik erőssége. A már meglévő megoldások is jelentősen segítik a szerszámok tervezését, de az NX 2306-os verziója a számos új megoldást vonultat fel az NX Mold Wizard moduljában is.

Már bemutattuk az NX 2306 egyik újdonságát a Molded Part Designert, mely a műanyag alkatrész tervezési fázisában segít a leggyakoribb építőelemeket elhelyezni, illetve folyamatosan tudjuk ellenőrizni a modell gyárthatósági feltételeit. Importált modell esetén is használjuk ezeket a validálási eljárásokat a modell geometria esetleges javítása közben.

A Mold Wizard már a szerszámtervezésben nyújt segítséget, melyről többet tudhat meg az egyik legnépszerűbb webinárunkon keresztül: NX szerszámtervezési webinár

A következő videó bemutat néhány új funkciót működés közben, egy az elejétől a végéig tartó munkafolyamat részeként (érdemes a feliratot és a magyar fordítást bekapcsolni a Youtube felületén):

  • Automatikusan azonosítja a jellemző geometriai elemeket, mint az alámetszések, bordák, nyítások, melyek hatással vannak a szerszám költségeire.
  • Teljesen testreszabható szerszámköltség kalkulációs jelentés készítése
  • Felületkövető hűtés (conformal cooling) létrehozása változó keresztmetszetekkel


Próbálja ki az NX funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

Siemens NX felhős próbaverzió regisztráció