NX2306 CAD újdonságok

Megjelent az NX legújabb NX2306 verziója. A következő részekben a megjelent újdonságok között válogatunk mind CAD, mind CAM oldalról. Ebben a részben a CAD-es felületet érintő újdonságokat mutatjuk be, elsősorban azokat melyek a napi munkában hasznosak lehetnek.

Sketch újdonságok

 • Az NX2306 verziótól kezdve vegyesen használható a klasszikus (Legacy) és az új vázlatkészítő egy modellfájlon belül. Mindig a vázlatnak megfelelő környezet jelenik meg. Ha egy régi vázlatot meg akarunk újítani, hogy az új vázlatkészítő struktúráját használja, ezt külön tehetjük meg a “Renew Feature” parancs használatával. Az előző verziókkal ellentétben nem kell újraindítani az NX-et, ha az „Early Acces Feature”-ben megmódosítottunk, melyik legyen az alapértelmezett vázlatkészítő.
 • Felhasználói kérésre „visszakerült” a túlhatározottság jelzése az új vázlatkészítőbe. Ha olyan állandó kapcsolat jön létre, mely a feltett paraméterrel rendelkező mérettel ütközik, akkor pirossal jelzi az ütköző értékeket.
 • Egy téglalap középpontját sokkal dinamikusabban és hasznosabban tudjuk felhasználni mint eddig:
 • A Reattach_Sketch parancs lehetőséget biztosít előkép megnézésére, illetve anélkül is tudjuk használni, hogy a vázlatkészítő környezetbe be kellen lépni.
 • A Mirror Curve új opciójával a tükrözött eredmény, a tükrözési tengely vonala, vagy az eredeti geometria is átváltható egyből kétpontvonalas megjelenítésűvé.

Modellezés

Általánosságban elmondható, hogy a felületek leképzésének fejlesztése, a felület/görbe csatlakozások folytatólagossági beállításainak növelése és a vizuális megjelenítés javítása folytatódott ebben a verzióban

 • A Sew, a Sheet Boundary Analysis és a Combine parancsok intelligensebb határgörbe/régió frissítést kaptak, javítva a vizuális megjelenítést.
 • Match Edge parancs: G3 folytonossági opció hozzáadása, gyorsabb modelljavítás és a kézi felületszerkesztési munkafolyamatok bővítése további görbe típusok támogatásával, úgy mint Project Curve, Curve on Surface, Isoparameter, Offset Curve on Face.
 • Bridge Surface: Az újonnan hozzáadott opciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy összetett felületi átmeneteket hozzanak létre és jobban szabályozhassák a kimeneti formát.
 • Deviation Gauge: Már az előző verzióban is javítottak elsősorban a parancs megjelenítési hatékonyságán, de most a még finomabb beállítási lehetőségek és a gyorsabb válaszidő lehetővé teszi a gyors felületszerkesztést és az eltérések dinamikus vizsgálatát egyidőben.

Összeállítás – Assembly

Az összeállítások betöltési sebessége minimum a duplájára nőtt elsősorban a Partially és Fully Load esetén, ahol a modell leíró adatok és az egymáshoz kapcsolódó külső relációk beolvasási sebessége javult.

Átszervezésre és modernizálásra kerültek az összeállítás környezet kényszerei:

 • Kikerültek az Assembly Constrain dialógusablakból, külön eszköztárcsoportba, így a használni kívánt kényszer egyből elérhető
 • Egyszerűsített kényszerhasználat, például a Touch/Align kényszer esetén alapértelmezett, hogy a hengerpalástot kijelölve annak középvonalát fogja meg.
 • Kikerült külön kényszerparancsként az Auto Align lehetőség
 • Bármelyik kényszerparancsot elindítva gyorsan és dinamikusan tudjuk mozgatni és ellenőrizni a szabad szabadságfokok irányát.
 • A Delay Position Update pipa bekapcsolásával nagyméretű összeállítások esetén több kényszert el tudunk helyezni frissítési várakozás nélkül.


Próbálja ki az NX funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

NX CAD próbaverzió és NX CAM próbaverzió.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑