NX2306 CAM újdonságok 1.

Megjelent az NX legújabb NX2306 verziója. A következő részekben a megjelent újdonságok között válogatunk mind CAD, mind CAM oldalról. Ebben a részben a CAM-es felületet érintő újdonságokat mutatjuk be, elsősorban azokat melyek a napi munkában hasznosak lehetnek.

Munkadarab egyszerű pozícionálása szerszámgép-szimulációban

Az eddigi legújabb NX verziókba került be az az újdonság, ami lehetővé tette, hogy a szerszámgépet láthatóvá tehetjük pozícionáláskor, így leegyszerűsítve az elhelyezését. Azonban eddig a munkadarabot nem lehetett a szerszámgéphez viszonyítva mozgatni, lényegében csak a szerszámgépet lehetett elhelyezni a munkadarab alatt. Az NX 2306-os verzió újítása, hogy a Position Part on Machine opciót kiválasztva már a munkadarab (készülékekkel, előgyártmánnyal együtt) is mozgatható a szerszámgép munkaterében, ezzel lényegesen leegyszerűsítve és jóval átláthatóbbá téve a beszerelést.

Maradékanyag elmentése testként

A maradékanyag (IPW) ezentúl nem csak a szimuláció lefutása után menthető ki testként (Facet Body), hanem a szimulációt megállítva, egy közbenső állapot maradékanyaga is lementhető egyszerűen. Sőt, szimuláció nélkül, egyszerűen csak a pályára kattintva és oda a szerszámot elhelyezve is lekérhető a szerszámpályához tartozó aktuális maradékanyag. A lementett Facet Body pedig a Part Navigatorba kerül elhelyezésre.

Megmunkálandó felületből geometria létrehozása

Bonyolultabb megmunkálandó felületek esetében a felületek kijelölése akár hosszadalmas is lehet. Az NX2306-ban megjelent új, Extract Cut Area parancs szolgálja azt a célt, hogy a kijelölt megmunkálandó felületből 2 kattintással létrehozható egy Mill Area geometria, ami a későbbi műveletekhez felhasználható és szabadon szerkeszthető, így az esetleg bonyolult felületkijelölést csak egyszer kell elvégezni.

Szerszámpályák mérése

Az NX2306 lehetővé teszi a szerszámpályák közötti, illetve a szerszámpályák és geometriák közötti méréseket. Erre az eddig használt Measure paranccsal van mód.

Letörő szerszám támogatása 3, 3+2 és 5 tengelyben

Az NX2306-ban már használhatunk nem csak gömbmarót a letöréses/sorjázós (Deburring) műveletekhez, hanem elérhetővé vált a letörő szerszámmal való megmunkálás is, ami eddig csak a 2,5 tengelyes műveleteknél volt elérhető.


Próbálja ki az NX funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

NX CAD próbaverzió és NX CAM próbaverzió.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑