NX2306 CAM újdonságok 2.

Megjelent az NX legújabb NX2306 verziója. Ebben a részben ismét a CAM-es felületet érintő újdonságokat mutatjuk be, elsősorban azokat melyek a napi munkában hasznosak lehetnek.

Felhő alapú szerszámkezelés

Az új felhő alapú szerszámkezelő (Cloud Tool Manager) egy grafikus felület, amely segít, hogy könnyedén menedzseljük a szerszámokat és összeállításokat NX 2306-ban.

Átállások szerkesztése az új Transition Path Editorrel

A teljesen új Transition Path Editor lehetőséget ad arra, hogy a műveletek előtti/közötti/utáni átállásokat személyre szabjuk, vagy használjuk az adott szerszámgép kinematikájához legjobban illő NX-es sablont. Így már szerszámgép-szimuláció előtt is láthatóvá válhatnak azok az átállási mozgások, amiket eddig a posztprocesszor készített.

Fecskefarok maró támogatása

Egy teljesen új szerszámtípus támogatása jelent meg az új NX2306-ban. A fecskefarok marószerszám (Dovetail Mill) paraméteresen létrehozható a szokásos módon.

Leegyszerűsített szerszámszár készítés

Mostantól egy szerszámszár könyvtár (Shank Library) is elérhető a szerszámszár adatok tárolásához. A létrehozáskor korlátlan szerszámszár lépcső támogatott. Ezen túl egy 3D-s modellből is képes az NX kiolvasni a szerszámszár adatait, ami rendkívül egyszerűvé teszi a szerszámszár létrehozását.

Szerszámpálya szimuláció felhasználói felület

A szerszámpálya szimuláció (Tool Path Based Simulation) kezelői felülete egyszerűsödött le, vált még felhasználó-barátabbá az új NX2306-ban.


Próbálja ki az NX funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

NX CAD próbaverzió és NX CAM próbaverzió.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑