NX 2212 – CAD újdonságok

Megjelent a Siemens NX legújabb NX 2212 -es verziója, mely az eddigiekhez hasonlóan számos újdonsággal rukkolt elő. Ebben a cikkben az NX CAD-es kezelőfelületét érintő újdonságokat foglaljuk össze.

Sok apró CAD környezetet érintő módosítás történt ebben a verzióban. Ezek közül azokat emeljük ki ebben a cikkben, melyek a napi munkánkban a legtöbbet fordulhatnak elő.

Sketch

Megjegyzett “elcsúszott” talált kapcsolatok

Az új vázlatkészítő sajátossága volt – ami miatt sok kritika is érte -, hogy csak abban az esetben talált és őrzött meg pl.: tangens , merőleges vagy egybevágó kapcsolatokat, ha a két geometria között volt fizikai csatlakozás. Ha “lehúztuk” a vonal végpontját egy másik vonalról, már nem volt meg a kapcsolat → ujra egy állandó kapcsolattal kellett meghatározni. Mostantól ez megmarad és nem kell az össze nem érő görbéken külön állandó kapcsolattal biztosítani ezt. Kék pontozással jelzi számunkra, hogy ott van valamilyen kapcsolat a geometriák között, illetve rákattintva az egyik geometriára jelzi is, hogy milyen típusú a kapcsolat.

Sketch kiosztás – új mintázat

Az új Pattern Relation Finding segítségével a felhasználók szabályozhatják, hogy mely példányok vesznek részt a módosításokban. 

Ezenkívül a coincident / egybevágó kapcsolathoz köthető további fejlesztések is történtek.

Az új vázlatkészítő ezen apró módosításai, most már a régi vázlatkészítőhöz szokott kollégákat is közelebb hozza az új modulhoz, elősegítve a könnyebb átállást.

NX 2D Edit

Új különálló modul, mely segítségével egyszerű 2D rajzkészítő felületet kapunk. Nem szükséges hozzá 3D modell, csak skiccelgetünk. Amivel több mint egy rajzolóprogram, hogy asszociatívan készíthetjük el a műszaki rajzunkat, mintha egy 3D-s modell valamelyik vázlatát készítenénk elő.

Menet tulajdonság átadása

Egy menetes csap kivágásakor nem kell több művelet segítségével a kivágott furatot is menettel ellátni, a menettulajdonságok öröklődnek.

Bármilyen spline középpont kijelölése

Mostantól bármilyen típusú görbe középpontja megfogható, még a legbonyolultabb spline középpontja is.

Color Feature

Eddig is tudtunk a modelltörténetben a megfelelő alaksajátossághoz színt rendelni. Most egy új parancs a Color Feature segítségével ez még gyorsabban megtehető.

WAVE kapcsolat létrehozása anyagtulajdonság öröklése nélkül

Ha a WAVE Geometry Linker segítségével egy testet másolunk, lehetőség van az anyagtulajdonság öröklésének a kikapcsolására.

További újdonságok

A további CAD -es újdonságokról a Siemens Help-ben találhatunk további információkat a következő link-en:

https://docs.sw.siemens.com/en-US/doc/209349590/PL20220512394070742.whatsnew/xid1851820


Próbálja ki az NX funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

NX CAD próbaverzió és NX CAM próbaverzió.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑