NX 2212 – CAM újdonságok 2. rész

Megjelent a Siemens NX legújabb NX 2212 -es verziója, mely az eddigiekhez hasonlóan számos újdonsággal rukkolt elő. Ebben a cikkben az NX CAM marási és esztergálási felületét érintő újdonságokat foglaljuk össze.

3D adaptív nagyolás az NX CAM-ben

Az Adaptive Milling-et átnevezték 3D Adaptive Roughing-ra, és jelentős fejlesztésekkel bővítették. Olyan sok fejlesztés történt, hogy új műveletet igényelnek. A szerszámpálya generálása lényegesen gyorsabb, ami növeli a felhasználó programozási sebességét. Megbízhatóbb dinamikus befogóütközés-ellenőrzést biztosít, amikor a szerszám egy régión belül vagy több régión keresztül mozog. Ezenkívül a felhasználónak új lehetősége van alulról felfelé történő marás végrehajtására is. Az adaptív mintázatú vékonyfal-megmunkálás most biztonságosabb, mint eddig, mivel lehetővé teszi a szerszám számára, hogy ismétlődő megmunkálásokat végezzen a vékony fal geometriájának egyik oldalán, hogy teljesen megmunkálja a vékony falat. A felhasználó megadhat külön ráhagyást is a padlófelületre, amely így a többi felülettől elkülönítve kezelendő.

Face Mill – Mid Pass az NX CAM-ben

A Face Mill – Mid Pass egy új síkmaró műveleti altípus, amely lehetővé teszi a kiválasztott marási területek homlokmarását a Mid Pass vagy Convex Hull marási stratégiákkal. Komplex síkfelületek megmunkálására ajánlott, amelyek jellemzően olajszivattyú házakon vagy általános gépalkatrészeken találhatók.

Guiding Curves Mid Pass az NX CAM-ben

A Fixed és Variable Guiding Curve műveleteknél két új mintatípus, a Morph around Mid Pass és Offset around Mid Pass automatikusan meghatározza a vezetőgörbéket a megmunkálási terület topológiai középpontja által meghatározott mediális tengely alapján.

Rugalmas megmunkálási szintek a Floor and Wall-ban

A rugalmas megmunkálás a Floor and Wall-ban adaptív NC programokat hoz létre, amelyek alkalmazkodnak az öntvény gyártmány esetleges pontatlanságaihoz. A rendszer automatikusan megállapítja, hogy az egyes marási szintek régiója változott-e, és továbbítja ezt az információt a postprocesszornak.

Esztergamarás az NX CAM-ben

Az esztergamarás egy új műveleti altípus, amelyet szimmetrikus és excenteres hengeres felületek könnyű megmunkálására terveztek kiváló felületminőséggel, pontossággal és megmunkálási térfogattal.

Automatikus homlokesztergálás NX CAM-ben

A homlokesztergálás műveletekhez most kevesebb paraméterbevitelre van szükség, ami megkönnyíti a használatát és csökkenti a programozási időt.

Prime Turning fejlesztések

A TURN_PRIME_A és TURN_PRIME_B paraméteres szerszámok mostantól támogatják az új Prime B lapkatípusokat, beleértve a teljesen parametrikus szerszámbefogókat.

Az NX 2212 újdonságait bemutató sorozat következő részében a CAD – es újdonságokat mutatjuk be.


Próbálja ki az NX funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

NX CAD próbaverzió és NX CAM próbaverzió.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑