NX 2212 – CAM újdonságok 1. rész

Megjelent a Siemens NX legújabb NX 2212 -es verziója, mely az eddigiekhez hasonlóan számos újdonsággal rukkolt elő. Ebben a cikkben az NX CAM-es kezelőfelületét érintő újdonságokat foglaljuk össze.

AI Assisted Operation (meseterséges intelligencia által segített megmunkálás) NX CAM-ben

Az AI Assisted Operation Editing a megmunkálások szerkesztésében nyújt segítséget. Amikor először szerkesztünk egy műveletet, egy figyelmeztetés jelenik meg, amely jelzi, hogy nem áll rendelkezésre paraméter-előrejelzés. Miután szerkesztettünk egy paramétert és az “OK” gombra kattintunk, a művelet következő szerkesztésekor egy új előrejelzési csomópont jelenik meg.

A rendszer elkezdi a tanulást, a Prediction csomóponton belül megjelenített paraméterek pedig ennek megfelelően módosulnak és a bemeneti adatok alapján javasolják a legnagyobb valószínűséggel használandó paramétereket.
Ez minden művelettípusnál eltérő. Az információk felhasználónkként kerülnek mentésre, ami azt jelenti, hogy a rendszer naprakészen tartja a paramétereit.

Automatikus szerszámpálya-generálás – Marás

Síkmarás szerszámpályái mostantól automatikusan generálhatók a műveleti párbeszédpanel opciójával.

Automatikus szerszámpálya-generálás – Esztergálás

Az automatikus szerszámpálya-generálás azonnal megjeleníti a frissített szerszámpályákat, amint megváltoztatjuk vagy szerkesztjük szinte bármely paramétert a párbeszédpanelen.

IPW támogatás menetesztergáláshoz az NX CAM-ben

A menetesztergálási műveletek mostantól valósághű 3D-s anyageltávolítást jelenítenek meg szerszámpálya-szimuláció és G-kód vezérelt szimuláció futtatásakor.

Adatcsomagok az NX CAM GMC bemeneteihez

Ez az új funkció növeli a rugalmasságot a gépi beméréseknél, mivel nagy számú bemenetet tesz lehetővé a General Motion Control (GMC) műveletekhez.

Alkatrész elhelyezése a gépi környezetben

Az alkatrész pozícionálása a gép környezetében egyre intuitívabb és könnyebben használható. Mostantól láttatható a szerszámgép az alkatrész beszerelési pozíciójában, miközben szabályozható tetszés szerint annak áttetszősége, valamint szabályozható a relatív pozíció is, mindez vizuális visszajelzéssel.

Machine fül az NX gyártás moduljában

Mostantól elérhető az NX menüben az új Machine fül, amely olyan opciókat tartalmaz, amelyek egyszerű hozzáférést biztosítanak a gépbeállítással kapcsolatos beállításokhoz a CAM környezetből.

FBM konfigurátor az NX CAM-ben

Az FBM Configurator egy új FBM (Feature Based Machining) szerkesztő, amely a régi szerkesztőt váltja fel.

Szerszámpálya-ellenőrzés NX CAM-ben

A menüben található Gouge Check opciót átnevezték Check Tool Path-ra. Az új szerszámpálya-ellenőrző párbeszédablak összevonja az összes szerszámpálya-ellenőrzési lehetőséget.

Az NX 2212 újdonságait bemutató sorozat következő részében a marással és esztergálással kapcsolatos CAM-es újdonságokat mutatjuk be.


Próbálja ki az NX funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

NX CAD próbaverzió és NX CAM próbaverzió.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑