NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

NX 2007 : megjelent az NX új folyamatos frissítésű főverziója – CAD

Megjelent a Siemens NX legújabb NX 2007 – es verziója, mely az eddigiekhez hasonlóan számos újdonsággal rukkolt elő. A vadonatúj megoldások megjelenése mellett folytatódik az előző verziókban megjelent új modulok továbbfejlesztése és közel 1200 – csak az elmúlt fél évben érkezett – felhasználói kérés is bekerült az új NX 2007-es kiadásba.

Az NX 2007 újdonságokat egy webinár formájában be is mutatjuk Január 12-én 10 órakor. A webinár ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet!

Milyen újdonságok jelentek meg az új NX 2007 verzióban?

Az NX architektúrájában tovább lett fejlesztve a Search kereső felület, a hangvezérlés és a mesterséges intelligenciára épülő különböző kijelölési algoritmusok is.

Új modulok is bekerültek a 2007 -es NX -be, ezek közül kiemelendő:

  • Topology Optimazition: a modell alakjának optimalizálása, a konvergens 3D nyomtatható eredmény optimalizálási folyamata egy modelltörténeti struktúrában követhető, módosítható
  • 2D Nesting: szabásminta készítő modul, mely nemcsak lemezek, de nyomtatott áramkörök vagy akár szövetek optimalizált szabásmintáját is elkészíti a legkevesebb hulladék keletkezésével.
  • NX Conformal Cooling Channel Design: a 3D nyomtatás előretörésével könnyen készíthetünk formakövető hűtéssel rendelkező betéteket a szerszámokba. Az új modul ezeknek a hűtőköröknek a tervezésében nyújt segítséget.

NX CAD

A CAD modellezés területén számos újdonságot találunk, ezek közül érdemes kiemelni a következőket:

  • A vázlatkészítőben immár lehetőség van a forgásszimmetrikus keresztmetszeteket valós átmérő értékkel felruházni: Half Diameter opció,
  • A 2D Outline parancs egy a teljes befoglaló geometriát leíró forgásszimmetrikus keresztmetszetet készít egy alkatrészről,
  • Az összeállítások területén több funkciójavítás jelet meg, köztük a robbantott ábrák létrehozását automatizáló Automatic Exploded View lehetőség, illetve nemcsak modellek, de mostmár összeállítások is összehasonlíthatók a Compare Assemblies paranccsal.
  • A Lattice Desing szimulációs eredményeket felhasználva képes arra, hogy akár egy Von Misses stressz vizsgálat segítségével hozza létre az optimális lattice geometriát:
  • Rengeteg új opcióval bővülnek folyamatosan az Model Based Definition (MBD) megoldásai, egyik fontos újdonság, hogy megjelentek a lemezalkatrész specifikus PMI parancsok is.

Az újdonságokat egy webinár formájában be is mutatjuk Január 12-én 10 órakor. A webinár ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet!


Próbálja ki az NX funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

NX CAD próbaverzió és NX CAM próbaverzió.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.