NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

NX-es betűkészlet használata gravírozáshoz NX1980-ban

NX -es betűkészlet & gravírozás NX 1980 -ban

Több megkeresés is érkezett hozzánk az NX1980 megjelenése óta azzal kapcsolatban, hogyan használható a régebbi verziókban használt NX -es betűkészlet gravírozás során a legújabb NX verzióban. Ebben a cikkben ennek a beállítását mutatjuk be.

Az NX 1980 -as verziójában a gravírozás során használt Note parancs új külsőt kapott és sajnos alapértelmezetten nincs benne a gyakran használt NX -es betűkészlet. Az új Note parancs elindításával egy General fül jelenik meg, ahol a gravírozandó szöveget könnyen testre tudjuk szabni.

Lehetőségünk van viszont az NX-es betűkészletek használatára is, ehhez két beállítást kell elvégeznünk az NX-ben.

  • A File -> Utilities -> Customer Defaults beállításoknál a Drafting -> General Setup -> Miscallaneous fülön található Fonts to Use legyen Standard and NX Fonts. Ennek a beállításnak köszönhetően fogjuk tudni használni az NX-es betűkészleteket is. A beállítás érvénybe léptetéséhez az OK után az NX-t újra kell indítanunk.
  • A másik beállítás, amit meg kell tennünk, hogy visszaállítjuk a Note dialógusablak korábbi verzióját. Ezt a File -> Utilities -> Early Access Features-nél tudjuk megtenni, az alábbi képen látható funkció kikapcsolásával. A kikapcsoláshoz a State oszlopban kell jobb egérrel kattintanunk és az Off opciót választanunk.
  • Mivel ennek az Early Acces Feature-nek az átállítása nem igényel újraindítást, ezért nincs más dolgunk, mint hogy elindítjuk a Note parancsot és a Settings részben beállítjuk a kívánt betűkészletet

Töltse le az ingyenes felhőalapú NX CAM próbaverziót

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.