10 hasznos NX PowerPack parancs

A graphIT kft által létrehozott hatékonyságnövelő szoftverkiegészítőt, az NX PowerPack 10 hasznos parancsát hoztuk el a mai bejegyzésünkben.

A megújúlt NX PowerPack 2.0 egy webinár keretében kerül bemutatásra 2021.08.11-én.

Regisztrálni ezen a linken tud.

Az NX PowerPack fejlesztője és értékesítője, a graphIT Kft. 6 hónapos ingyenes próbaverziót kínál, azok számára akiket érdekel az NX kiegészítő. Igényelje a próbaverziót és hozza ki a legtöbbet a Siemens NX szoftveréből!

Kattintson ide a próbaverzió igényléshez.

Az NX PowerPack parancsok közül a következő 10 hasznos funkciót emelnénk ki:

  • Bounding Box: az alkatrész köré létrehozható egy befoglaló téglatest/henger, melynek méretei megjeleníthetők, illetve attribútumként elmenthetők. Az alkatrészhez egyszerűen anyag is hozzárendelhető a dialógus ablakból, ami az attribútum-táblázatba szintén bekerül, így egyszerűen felhasználható a későbbiek során, rajz és darabjegyzék készítéskor.
  • Face Loop: az alapértelmezett Measure parancs lehetőségeit egészíti ki. Részletesebb információt ad felületek mérése esetén: láthatók külön a külső- és belső élek számai, a külső- és belső élek hosszai, valamint egy összesített élhossz. Ezek az adatok attribútumként lementhetők, így később szükség esetén felhasználhatók.
  • Part Coloring: segítségével színezhetők az egyes felületek a megmunkálások módjától függően. Ezen NX parancsban megtalálhatók alapértelmezett színek, de létrehozhatók újak is.
  • Save Manager: segítségével az összeállításhoz tartozóan különböző mentési funkciók valósíthatók meg. A videó sorra mutatja be ezen NX parancsban található ’Save All’, ’Rename’, ’Save As’ és ’Replace’ parancsokat.
  • Import Tool: segítségével a szerszámgyártók oldalairól letöltött szerszámokat, különböző szabványban rendezett szerszáminformációk alapján, lehet az NX alá integrálni.
  • Add Holder: segítségével a kijelölt megmunkálási szerszámokhoz lehet befogót építeni, illetve rendelni. A már meglévő befogót szerszámról szerszámra is másolhatjuk.
  • Electrode Touching: Elektróda és munkadarab érintkező felületinek színezése, mind elektródán, mind munkadarabon. Egyéni szín választási lehetőséggel. Érintkező felületek felszínének elektróda attribútumba mentése a később áramerősség meghatározásához.
  • Manual Balloon: segítségével manuálisan helyezhetők fel alkatrészekre tételszámok. Ezen NX parancs fő előnye, hogy a parancsablakban látható, hogy melyik komponensre kerül felhelyezésre a tételszám, így ez egybeeső vonalak esetén is a megfelelő helyre kerül.
  • Quick Settings on Floating Window: a rajzi méretek megjelenítése (méretnyilak, szimbólumok, tizedesjegyek), illetve modellezés környezetben a modellnézet állítható be egyszerűen és gyorsan tetszés szerint.
  • Product Versions Table: A paranccsal létrehozható egy olyan táblázat, mely a termékvariációkhoz tartozó darabszámot mutatja.

Regisztráljon a graphIT következő webinárjára, melynek fő témája az NX POWERPACK 2.0, mely egyedi megoldásokkal szolgál a CAD-CAM felhasználóknak.

időpont : AUGUSZTUS 11, SZERDA 10:00-10:30

A webinár ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni ezen a linken tud.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑