NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

Új többtengelyes sorjázó művelet

NX1980 CAM újdonságok

Az új folyamatos frissítésű NX verzió – az NX1980 – számos újítást tartalmaz a megmunkálási oldalon is. Ezen NX1980 CAM újdonságok közül mutatunk be néhányat. Az új frissítések tartalmazó verzió újdonságait egy webinár keretében be is mutatjuk 2021. Július 7-én, szerdán 10.00-kor. A webinár ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Prime Turning támogatás

A Sandvik Coromant CoroTurn Prime lapkák és a PrimeTurning technológia is elérhető a legújabb NX verzióban. A nagyoláshoz, simításhoz és profilozáshoz használható Coroturn Prime A típusú lapkák és a kifejezetten nagyoló megmunkálásokhoz tervezett CoroTurn Prime B típusú lapkák saját sablont kaptak az NX 1980-as verziójában.

Új többtengelyes sorjázó művelet

Ezt a műveletet használva könnyen hozhat létre többtengelyes szerszámpályákat a munkadarab éleinek sorjázására, illetve letörések megmunkálására. A művelet 3; 3+2; 4; 4+1 és szimultán 5 tengelyes szerszámpályák létrehozását is támogatja.

Egyszerűsített szerszámbefogó készítés

A legújabb NX1980 CAM már automatikusan ki tudja olvasni a szükséges paramétereket a 3D-s szerszámbefogó modellből. Ennek használatával hatékonyabban tudjuk létrehozni a szerszámbefogó parametrikus modelljét, hiszen nem kell megmérnünk a modellt, sem manuálisan beírnunk a paramétereket.

További rövid bemutatókat itt osztottunk meg: NX1980-as újdonságok