NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

Hide similar components

NX1980 továbbfejlesztett mesterséges intelligencia

Az új folyamatos frissítésű NX verzió – az NX1980 – számos újítást tartalmaz, mint például a továbbfejlesztett mesterséges intelligencia használata. Az új frissítések tartalmazó verzió újdonságait egy webinár keretében be is mutatjuk 2021. Július 7-én, szerdán 10.00-kor.

Az NX1980-as verzióban további fejlődik a mesterséges intelligencia használata, több alkalmazás épül be, többek között a következő két funkció:

  • Hide/Show similar components: ha az összeállításunkban sok hasonló alkatrész található pl.: csavar, akkor ezen alkatrészek együttes elrejtése megfelelő előkészítést vagy sok kattintgatást kívánt eddig. Most az új funkció lehetővé teszi, hogy ne csak az azonos komponenseket, hanem a kiválasztotthoz hasonló geometriával rendelkezőket is el tudjuk rejteni. Tipikus ilyen alkatrészek a csavarkötés alkatrészei, csapágyak stb.
  • Selection Prediction / Select similar: bizonyos alaksajátosságoknál (pl.: éllekerekítés), az NX az általunk kijelölt geometria alapján felajánlja kijelölésre a modellen hasonló tulajdonságokkal rendelkező területeket. Ennek érzékenysége dinamikusan állítható, majd elfogadható, így sokkal gyorsabban tudjuk a hasonló geometriákat kijelölni mint eddig.

Az alábbi videóban egy rövid példán keresztül mutatjuk be ezeket az új funkciókat:

Illetve további rövid bemutatókat itt osztottunk meg: NX1980-as újdonságok