NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

Resize hole 1

Új NX1926 parancs: Resize Hole

Az NX szinkronmodellezés funkciói az NX1926-ban új paranccsal egészült ki: ez a Resize Hole. Az új parancs abban különbözik az eddig rendelkezésre állt Resize Face parancstól, hogy felismeri a furat típusát és ezáltal annak geometriáját. Illetve lehetőségünk van arra, hogy meg is változtassuk azt.

Resize hole 2

Bemutató példánkban az importált modell tartalmaz 4 különböző furatot: két egyszerű átmenő furatot, egy hengeres süllyesztett fejű csavarhoz és egy kúpos fejű csavarhoz készült süllyesztett furatot.

Resize hole 3

A parancs indítása után kiválasztva bármelyik furatot, az NX automatikusan felismerti a furat típusát, legyen az egyszerű, vagy csavarhoz illesztett süllyesztett furat.

Resize hole 4

Ezután a dialógusablakban a furattípusnak megfelelő geometria megjelenik és ezt módosíthatjuk a szükséges méretre:

Resize hole 5

Abban az esetben, ha az automatikus felismerés nem történne meg, vagy a felismerttől eltérő furattípust kívánunk létrehozni. Lehetőségünk van a furattípus kézzel történő megadására is. Készíthetünk egyszerű furatból menetes vagy akár kúpos süllyesztett furatot is:

Resize hole 6

A felismert, módosított furatok adatait a modelltörténetben a Resize Hole kiválasztás utána Details fül alatt láthatjuk.

Resize hole  7

A példában látott modell a módosítások előtt és után:

Resize hole  8
Resize hole  9

Kipróbálhatja ezeket és más fejlett eszközöket az ingyenes felhőalapú NX CAD próbaverzióban.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.