Párbeszédablak testreszabása – Explorer View

Az NX 1899 óta a műveleti párbeszédablakok már alapértelmezetten Explorer View elrendezésben jelennek meg. Ez a párbeszédablak kissé eltér a korábbi NX verziókban megszokott párbeszédablaktól és előfordulhat, hogy egyes beállításokat elsőre nem találunk meg, vagy egyes paraméterek alapértelmezetten el vannak rejtve. Az új párbeszédablak azonban könnyen testreszabható, aminek eredményeként a korábban használt, rejtett paramétereket egyszerűen megjeleníthetjük és használhatjuk.

Az NX 1899-es verziójában a Planar Mill műveletben alapértelmezetten nem érhető el a lépésköz beállítása. Ez a későbbi NX verziókban javítva lett, azonban nézzük meg hogyan lehet ezt a paramétert megjeleníteni a 1899-es verzióban.

A Planar Mill művelethez tartozó Explorer View-s párbeszédablak testreszabásához az Options részben elérhető Customize Dialog gombra kell kattintani.

Explorer View

A Customize Dialog párbeszédablakban a Dialog Item Type-nak Customizable Item-et választva a Search részben kereshetünk rá a megjelenítendő paraméterre. A kívánt paramétert az Add to Dialog gombra kattintva tehetjük elérhetővé.

Explorer View 1

Az Items Used részben láthatjuk a Planar Mill párbeszédablakban elérhető paramétereket. A jobb oldalon található nyilak segítségével pedig az egyes paraméterek megjelenítési sorrendjét tudjuk módosítani. A lépésközhöz tartozó paramétert a kívánt helyre rakva, majd az OK-ra kattintva a lépésközhöz tartozó beállítások már elérhetővé válnak a műveleti párbeszédablakban.

Explorer View 3
Explorer View 4

Fontos megjegyezni, hogy ez a beállítás csak az adott Planar Mill párbeszédablakra lesz érvényes. Egy másik Planar Mill műveletnél ugyanezeken a lépéseken kell végig menni, ha a lépésközhöz tartozó beállításokat elő szeretnénk hívni. Ha azt szeretnénk hogy ez a beállítás az összes Planar Mill műveletre érvényessé váljon, akkor a Planar Mill-hez tartozó sablont kell hasonlóképpen módosítanunk.

Ugyanezzel a módszerrel hívható elő a Cavity Mill műveletben a referencia szerszám beállítása. Illetve a Planar Mill műveletben a Pattern Direction beállítása.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑