NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

NX tartószerkezet tervezés

Tartószerkezetek tervezésének automatizálása a Siemens NX rendszerében

Rengeteg termék szerves része valamilyen váz vagy tartószerkezet. Az ilyen szerkezetek tervezése és gyártása során az idő tényező nagyon fontos, minél gyorsabban, minél egyszerűbben lehessen létrehozni őket. Mivel ezek a tartószerkezetek a megrendelő szempontjából nem igazán fontosak, de a gyártók szempontjából nem elhanyagolható tételek, ezért ezek létrehozásakor az a cél, hogy a legkisebb energiával készüljenek el.

Tartószerkezet NX

A Siemens NX tartószerkezet tervező megoldása a fenti igényeknek megfelelve egyszerűsíti ezeknek a szerkezeteknek a tervezését, módosítását, illetve széles eszközkészlettel támogatják a szabványos alkatrészek alkalmazását.

Számos megoldással segítik a végtermék előgyártmányainak beszerzését, illetve azok mielőbbi gyártását. Azok a cégek, akik a tartószerkezet tervező modul használata mellett döntöttek, nagyságrendekkel lerövidítették a megrendeléstől a szállításig történő időt, egyszerűsítették munkafolyamataikat az új szabályokra épülő modellezési lehetőségekkel.

A tervező modul bármilyen ipari területen megállja a helyét, ahol különböző hegesztett váz és tartószerkezetekre van szükség. A beépített automatizmusoknak, szabványos alkatrészeknek köszönhetően a termékek tervezése során a szerkezetek készítése nem okoz többé fejtörést, problémát.

Tartószerkezet 1

Az NX tartószerkezet tervező modulja lehetőséget ad:

  • vázszerkezet drótváz alapjainak modellezésére,
  • 3D-s elemek definiálására a drótvázra,
  • vég csatlakozók ki- és átalakítására,
  • sarok merevítések definiálására,
  • végzárók és kupakok tervezésére,
  • szabványos eszköztár a vázszerkezet elemeinek használatára még a talpkialakításokra is,
  • gyors egyszerű átalakításra, módosításra,
  • rajz és darabjegyzék készítésére a modellből.
NX tartószerkezet tervező modul

Az NX tartószerkezet tervező modul szabványos elemtárával több, mint 3500 egyedi elemmel támogatja a tervezést, legyen szó alumínium vagy acél szerkezetek kialakításáról, ANSI vagy ISO szabványoknak megfelelően. A szabványos elemtár a különböző szerkezet keresztmetszeteken kívül külön elemtárral is rendelkezik talpelemekkel, amelyek később külön testreszabhatók. A modul nem csak elemtárral támogatja az egyéges munkafolyamatokat, hanem a tervezés során egyedileg kialakított elemek tervezéséhez is segítséget nyújt.  (Például a végzárók mérettől függő lekerekítésének szabványos kialakításhoz is támogatást nyújt)

Az új NX1926-os verziót bemutató webinár során külön foglalkoztunk az új modul bemutatásával is – egyszerű tartószerkezetek felépítésével , átalakításával . Ha felkeltettük érdeklődését tekintse meg webinárunk ide vonatkozó részét vagy keressen meg elérhetőségeinken.

A webinárról egy rövid összefoglaló: