NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

NX Mass Edit

Tömeges Szerkesztés – Mass Edit

Az NX 1899-es verziójától kezdve érhető el a Mass Edit funkció, amellyel több megmunkálási műveletben tudjuk egyidejűleg szerkeszteni a paramétereket. Nem kell időt vesztegetnünk azzal, hogy minden egyes műveletben külön-külön állítjuk át ugyanazt a paramétert ugyanarra az értékre. A Mass Edit-et olyan műveleteknél tudjuk alkalmazni, amelyek azonos típusúak, tehát például mindegyik fúrási művelet, vagy mindegyik Cavity Mill művelet.

Ahhoz, hogy alkalmazni tudjuk, az NX-en belül az erre vonatkozó funkciót be kell kapcsolni. Ehhez a File à Utilities à Feature Toggles dialógus ablakban az Enables Mass Editing of Operations funkció állapotát kell ON-ra kapcsolni.

Mass Edit

Amint ez megtörtént, akkor több műveletet kijelölve, majd jobb klikk-et nyomva megjelenik a Mass Edit lehetőség, amire rákattintva egy új dialógus ablak ugrik fel. Ebben a dialógus ablakban csak azok a paraméterek látszódnak, amik egyidejű módosítására lehetőség van. A dialógus ablakban az OK-ra kattintva az összes kiválasztott műveletben végrehajtódnak a változtatások.

Mass Edit 1