NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

JT2Go és az XT – a Siemens nézegető újdonsága

A legújabb kiadású JT2Go nézegető szoftverben már nemcsak a JT fájlkiterjesztésű modellek nyithatók és mérhetők, hanem a Siemens Parasolid modellezőjének XT formátumú fájljai is.

Mi a Parasolid?

A Parasolid a Siemens portfóliájába tartozó geometriai modellező mag, mely a Siemens NX és a Solid Edge modellezési technikájáért is felelős. A megoldó további konkurens termékek modellezését is biztosítja, de a speciális parancsok mint pl.: a szinkronmodellezés és a mögötte lévő tudás csak az NX és SE szoftverekben érhető el.
A Parasolid saját fájlformátummal is rendelkezik XT kiterjesztéssel. Ezzel a formátummal tudjuk a legjobb fájlátvitelt biztosítani más CAD rendszerekkel, sőt mivel az adatformátum közel 350 alkalmazásban érhető el, további pontos geometria átviteli lehetőségek is biztosítottak CAD, CAM és szimulációs megoldások között.

Bővebben a Siemens Parasolid megoldásairól:

https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/products/plm-components/parasolid.html

Mi a JT és a JT2Go?

A Siemens iparági szabványos JT fájlformátuma lehetővé teszi a nagy pontosságú 3D terméktervek hatékony megosztását az összes JT-kompatibilis szoftver között a megjelenítés és az együttműködés érdekében. A JT-t az ISO a 3D-s megjelenítés nemzetközi szabványaként fogadta el. A vizualizáción kívül sok JT Adopter használja a JT-t folyamatformátumként olyan munkafolyamatokhoz, mint az adatcsere, a szállítói együttműködés és a hosszú távú adatmegőrzés.

Bővebben a JT-ről:

https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/products/plm-components/jt.html

A JT2Go egy ingyenes nézegető program mellyel a JT fájlformátumban kimentett modelleket tudjuk megnyitni, méréseket végrehajtani rajta.

A Jt2Go letölthető innen a Siemens oldaláról: https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/products/plm-components/jt2go.html

Újdonság a JT2Go nézegetőben

Az új 13.3-as verzióban már nemcsak a JT formátumú kizárólag vizuális megjelenítésre alkalmas modelleket, hanem az XT formátumú precíz geometriát leíró modelleket is meg tudjuk nyitni. Ez előny lehet, ha a beszállítónál vagy az üzemben szükség van a modellek pontos megjelenítésére, mérése


forrás: https://blogs.sw.siemens.com/plm-components/parasolid-model-viewer/


Próbálja ki az NX funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

NX CAD próbaverzió és NX CAM próbaverzió.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.