NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

nx2007_areamilling

NX2007 újdonságok – Area Milling fejlesztések

Az NX 2007-es verziójábán az Area Milling művelet két új fejlesztést is kapott. Egyrészről visszakerültek a Radial és Concentric vágási minták a műveletbe, másrészről ebben a verzióban már jobban tudjuk kontrollálni a vágási pontok eloszlását a szerszámpályán.

Legacy minták használata

Korábban a nem meredek felületek szerszámpályáinak programozásánál a Concentric és Radial vágási minták legacy státuszba kerültek. Régebbi NX-ben készült megmunkálások frissítésénél használhattuk ezeket a vágási mintákat, viszont az NX folyamatosan figyelmeztető üzenetet küldött a felhasználónak. Ha pedig új Area Milling műveletet akartunk létrehozni, akkor a legacy vágási minták használatát nem engedélyezte az NX.

Az NX2007-es verziójában azonban újra tudjuk használni a Concentric és Radial vágási mintákat, csupán a Customer Defaults-ban kell ezt engedélyeznünk. Ehhez a Manufacturing – Operation – General fülön található Allow Legacy Non-Steep Cut Patterns in Area Milling opciót kell bekapcsolnunk, majd újra kell indítani az NX-et.

A bekapcsolás után elérhetők a minták:

Stepover opció

Az Area Milling műveletben a Strategy fülön található Max Step paraméter állításával szabályozni tudjuk a vágási pontok eloszlását a szerszámpályán. Korábbi NX verziókban, ha On Part Stepover opciót választottunk, a nem meredek forgácsolási területekre a Max Step érték nem volt hatással és egyenlőtlen eloszlású szerszámpályákat kaptunk. Az NX2007 fejlesztéseinek hála a Max Step paraméter már támogatja az On Part Stepover opciót, ezzel pedig a simító szerszámpályák minőségét tudjuk fokozni.

A Stepover opció változtatásához a Customer Defaults-ban kell bepipálnunk az Allow On-plane Stepover Option in Area Milling beállítást. Alapértelmezetten az NX az On Part Stepover-t alkalmazza, tehát ha a Customer Defaults-ban nem engedélyezzük az előző beállítást, akkor mindig On Part Stepover-rel tudunk programozni.

Szerszámpálya eloszlás Max Step alkalmazása nélkül:

Szerszámpálya eloszlás Max Step alkalmazásával:


Próbálja ki az NX funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

NX CAD próbaverzió és NX CAM próbaverzió.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.