NX1980 koordináta-rendszer adat örökítése

Az NX1980 -as verziójától kezdve a megmunkálási koordináta-rendszer (MCS) definiálása során egy új kimeneti típust tudunk használni. A Use Inherited MCS kimeneti típus választással, az NX1980 Operation Navigator hierarchiájában lévő szülő koordináta-rendszer adat örökítése most már lehetséges. Ennek eredményeként komplex munkadarabok esetén könnyen definiálhatunk több biztonsági síkot, miközben egy koordináta-rendszerben posztprocesszáljuk a műveleteinket.

A Use Inherited MCS használatának lépései:

Koordináta-rendszer adatok örököltetése 1
  • Gépi abszolút koordináta-rendszer (G53) definiálása. Ez a lépés nem minden esetben szükséges, szerszámgépszimulációnál viszont elengedhetetlen.
  • Lokális koordináta-rendszer(ek) definiálása, amely koordináta-rendszerben az egyes műveletek posztprocesszálásra kerülnek. A Special Output ezeknél a koordinátarendszereknél Fixture Offset (eltolás esetén), vagy CSYS Rotation (elforgatás esetén) lehet.
  • A Lokális koordináta-rendszer(ek) alá tudjuk létrehozni a különböző biztonsági síkokkal rendelkező örököltetett koordináta-rendszereket. Fontos, hogy ezeknél a koordináta-rendszereknél a Fixture Offset értéke ugyan az legyen, mint a lokális koordináta-rendszernél beállított érték. Ezt a mellette lévő lakat bezárásával tudjuk a legegyszerűbben elérni. Ezeknek a koordináta-rendszereknek az origója bárhol lehet, illetve orientációjuk is bármi lehet, hiszen az öröklés miatt az NC kódok a felette lévő lokális (G54) koordinátarendszerben lesznek legenerálva.

További rövid NX1980 bemutatókat osztottunk meg itt: NX1980-as újdonságok

Az új frissítéseket tartalmazó verzió további érdekes újdonságait egy webinár keretében mutattuk be 2021. Július 7-én.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑