NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

NX összeállítás sablon

Alapértelmezett sablonok NX összeállítás környezetben

Az Nx1953-ban egy új mező került be a File →Preferences→ Assemblies beállításai közé: Command Part Template Type aminek segítségével könnyebben, gyorsabban dolgozhatunk az NX összeállítás környezetben.

NX összeállítás sablon 1

Eddig amikor egy új szülő összeállítást akartunk a már megnyitott alkatrész fölé létrehozni, mindig az új fájl parancs ablaka indult el, itt tudtuk kiválasztani, hogy milyen sablon szerint jöjjön létre az új fájl. Ugyanez igaz egy összeállítás alatt létrehozandó új alkatrészfájl esetén is.

Az NX1953-ban alapértelmezetten az új opciókban beállított „Assemblies” és „Model” fájlsablonok alapján jönnek létre az új fájlok, tehát nincs felugró „File → New” ablak. A létrejött fájlok nevét az első mentéskor tudjuk megváltoztatni – akár csoportosan is.

Abban az esetben, ha esetenként az eddig megszokott módon „új fájl” ablakkal szeretnénk a szülő assembly-t és az új beépülő part-ot létrehozni, akkor ezt a Preferences alatt át tudjuk állítani.

NX összeállítás sablon 2

Ha teljesen visszatérnénk a régi megoldásra, akkor a File→Utilities→Customer Defaults →Assemblies→General→Command Part Template Type alatt ezt megtehetjük.

NX összeállítás sablon 3

Az alábbi videóban mutatjuk be működését:

Kipróbálhatja ezeket és más fejlett eszközöket az ingyenes felhőalapú NX CAD próbaverzióban.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.