NX1953 – Többcsatornás nagyoló esztergálás művelet -Rough Turn Multi-Channel

A folyamatos frissítésű NX legújabb verziója az NX1926 után az NX1953 számos újítást, tervezést és gyártást könnyítő, automatizáló és optimalizáló eszközt, illetve új megmunkálást is tartalmaz. Az új frissítések tartalmazó verzió újdonságait egy webinár keretében be is mutatjuk 2021 Január 12-én kedden 10 kor.

Az új többcsatornás nagyoló esztergálás művelet hatékonyabb szerszámpálya generálást tesz lehetővé. Ha két esztergaszerszámmal szeretnénk egy közös régiót szimultán megmunkálni, ezzel a művelettel a többcsatornás szerszámpályák automatikus legenerálódnak és szinkronizálással sem kell bajlódnunk. Az új művelet csak akkor érhető el, ha olyan szerszámgépet használunk, amely több csatornával rendelkezik.

A műveleten belül két megmunkálási mód közül választhatunk. Balanced mód esetén a két szerszám egy fogási szinten munkál meg egyidőben és radiális irányban tudunk megadni egy biztonsági távolságot az ütközésmentes megmunkálás érdekében. A Merged mód esetén a két szerszám különböző fogási szinteken munkál meg és axiális irányban tudunk megadni egy biztonsági távolságot.

Az alábbi videóban egy rövid példán keresztül kerül bemutatásra az új többcsatornás nagyoló esztergálás művelet -Rough Turn Multi-Channel:

Illetve további rövid bemutatókat itt osztottunk meg: NX1953-as újdonságok

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑