NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

NX1953 - Staged Model

NX1953 – Staged Model

A folyamatos frissítésű NX legújabb verziója az NX1926 után az NX1953 számos újítást, tervezést és gyártást könnyítő, automatizáló és optimalizáló eszközt, illetve új megmunkálást is tartalmaz. Az új frissítések tartalmazó verzió újdonságait egy webinár keretében be is mutatjuk 2021 Január 12-én kedden 10 kor.

AZ NX 1953-as verzióban jelent meg az új Staged Model nevezetű modul, amellyel a megmunkálás lépéseit lehet megtervezni. A szinkronmodellezési eszközökkel a modellezésben kevésbé jártas mérnökök is könnyen módosíthatják a modelleket, így reprezentálva az alkatrész különböző állapotait a gyártási folyamat során. Minden egyes fázisban lehetőségünk van a geometria módosítására, a geometria összekapcsolására és a PMI információk felhasználására. Az egyes fázisokban megjelenő geometriákat könnyen össze tudjuk hasonlítani. Így bármely felhasználó számára egyértelmű lesz, hogy az adott megmunkálási szakaszban mely alaksajátosságok kerülnek megmunkálásra.

Az alábbi videóban egy rövid példán keresztül mutatjuk be az új Staged Model használatát top-down tervezési módszer esetén:

Illetve további rövid bemutatókat itt osztottunk meg: NX1953-as újdonságok