NX történelem 2. – Hogyan lett UG-ből NX?

NX történelem avagy A Unigraphics története egészen az 1960-as évek közepéig vezethető vissza, amikor az amerikai UGS cég az első CAM rendszert kifejlesztette.
1976-ban megvásárolta a UGS-t a McDonnell Douglas (ma a Boeing része), amely hatalmas lökést adott az akkori CAD/CAM szoftver fejlesztéseknek.
1991-ben a McDonnell Douglas-t ezután megvásárolta az amerikai informatikai óriás, az EDS, akik 1997-ben önálló divíziót hoztak létre Unigraphics Solutions néven. 2001-ben az akvizíció folytatódott és a nagy konkurencia cégét (SDRC/I-deas, a Ford CAD/CAM rendszere volt) magukba olvasztották, létrehozva egy új platformot, amelyet már NX brand néven indítottak el, utalva a jövő (NeXt) technológiáinak platformjára. Az új üzletág neve EDS PLM Solutions 2001-2004 között.

Ideas NX

Kezdetekben egymás mellett haladt a két CAD/CAM szoftver fejlesztése, az integrációt alakították ki. A nevek Unigraphics NX és I-deas NX volt, utalva rá, hogy ez már a közös platform. Az NX alapját az Unigraphics adta (Parasolid mag, CAD modellezés, CAM megmunkálás, egyedi modulok), az I-deas oldalról főleg a CAE modulok vándoroltak át az NX-be. Azóta is talán az egyetlen olyan rendszer az NX, amely teljes egészében, történeti fastruktúrával képes beolvasni a Unigraphics (rövidebb nevén UG) és az I-deas modelleket is, legyen az bármely verzióban készült.

NX unigraphics

Az integráció kialakítása 2004-ig tartott, amikor az EDS újból eladta egy magán befektetői csoportnak az üzletágat, így újból UGS lett a cég neve. Innen indul hivatalosan az NX megnevezés is.

Process based
Reklám az EDS időkből
És a másik EDS reklám
Unigraphics CAD/CAM/CAE rendszert bemutató akkori videó
Az NX egyik tagja: Unigraphics NX (v19)
I-deas NX Series adatok Unigraphics NX2-ben való megnyitása

NX történelem 1. az alábbi linken tekinthető meg.

Próbálja ki az ingyenes felhőalapú NX CAD próbaverziót.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑