Megmunkálási paraméterek összehasonlítása

Az NX 1899-es verziójától kezdve lehetőség nyílik két különböző megmunkálásban lévő paraméter összehasonlítására. Ezzel a funkcióval könnyen detektálhatók a paraméterek közti különbségek és az egyes paraméterek úgy módosíthatók, hogy azok alkalmazkodjanak egy másik megmunkálás paramétereihez.


Első lépésként be kell kapcsolnunk a megmunkálások összehasonlításához szükséges funkciót a File → Utilities → Feature Toggles menüben. Az Enables Object Compare funkció State oszlopában jobb klikkel megváltoztathatjuk az állapotot ON-ra. Ez a funkció csak az NX újraindítása után lesz elérhető, ezért mielőtt használni szeretnénk újra kell indítanunk a programot.

Toggl Megmunkálási paraméterek összehasonlítása

A megmunkálási paraméterek összehasonlítására szolgáló parancsot a Menu → Tools → Compare Objects útvonalon keresztül érjük el. A Compare Objects ablakban először a bal oldalon kell kiválasztani azt a munka alkatrészben található megmunkálást, amit esetleg módosítani akarunk, majd a jobb oldalon az összehasonlítandó megmunkálást kell kiválasztanunk. Az összehasonlítandó megmunkálás lehet a munka alkatrészben, illetve egy másik alkatrészben található megmunkálás is.

Megmunkálási paraméterek összehasonlítása 1

A két megmunkálást a Compare Objects gombra kattintva tudjuk összehasonlítani. Ha a két megmunkálásban az NX talál különbséget, akkor megnyílik a Value Comparator dialógus ablak. Itt jelennek meg azok a paraméterek, amelyek különböző értékkel rendelkeznek. Az elsőnek kiválasztott megmunkálás paramétereit – amit a bal oldalon látunk – opcionálisan szerkeszthetjük, miközben a jobb oldalon láthatjuk az összehasonlítandó megmunkálás paramétereit. Amennyiben a két megmunkálásban nincsen különbség, akkor az NX egy üzenetet jelenít meg erre vonatkozóan.

Floor_Wall

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑