Fejlett huzalszikra (Wire EDM) lehetőségek az NX CAM-ben

Az NX CAM Wire EDM Advanced az NX2206 októberi kiadásában bemutatott újítás. Átfogó lehetőségeket biztosít a szikraforgácsoló gépek széles skálájának programozásához. Az új megoldás által nyújtott számos előny közül az egyik a szerszámgéptechnológiai adatbázisokhoz való közvetlen hozzáférés az összes elterjedt huzalos szikraforgácsoló szerszámgéphez, ilyenek például az Agie-Charmilles, Mitsubishi, Fanuc, Sodick, Makino és még sok más. Ez segít a programozóknak gyorsan, összetett műveleteket létrehozni, biztosítva az optimális forgácsolási stratégiákat, a jobb szerszámgéphasználatot és a kiváló alkatrészminőséget.

Felgyorsíthatjuk a programozást az alaksajátosság alapú automatizálással (Feature Based Machining – FBM), amely hatékony megmunkálásokat alkalmaz az automatikusan felismert alaksajátosságokra, beleértve a kezdőfuratok létrehozását a lehető legjobb pozíciókba.

Számos fejlett megmunkálási stratégia elérhető. Például a vágólapok részben kúpos kialakításának felismerése, amely a lemezalakító sorozatszerszámok (progressive die) gyártásának elengedhetetlen kelléke, egyetlen művelettel segít a függőleges és kúpos területek egyszerű programozásában. Ezen kívül olyan lehetőségek állnak rendelkezésre, mint a mag nélküli kivágás (no-core pocketing) és a több fogásos profilozás (multi-pass profiling).

A teljes Wire EDM programozási megoldás magában foglalja a felügyelet nélküli megmunkálás stratégiáit, beleértve az automatikus huzalbefűzést, a kezdőfuratok létrehozását, a gép üzemidejének teljes kihasználását.

A megoldást vezető szerszámgépgyártókkal együttműködve fejlesztették ki, és folyamatosan frissítik a szikraforgácsoló gépek legújabb funkcióira.

forrás: https://blogs.sw.siemens.com/nx-manufacturing/advanced-wire-edm-capabilities-in-nx-cam/


Próbálja ki az NX funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

NX CAD próbaverzió és NX CAM próbaverzió.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑