Lemezalkatrész modellezési tippek NX – Sheet Metal-ban

A gyárthatóság megőrzése a lemezalkatrész-alkalmazáson belüli tervezés során egyedülálló kihívásokat jelent. Íme 5 lemezalkatrész tipp a bonyolult tervek gyors és helyes elkészítéséhez – NX Sheet Metal.

  1. Indítás előtt állítsa be a globális paramétereket! Ilyen beállítások például az alapértelmezett lemezvastagság, hajlítási sugár és még sok más. Természetesen a tervezés során az egyedi paraméterek használatakor módosíthatók, de célszerű lehet egy alapértelmezett értéket beállítani.
  • File – Preferences – Sheet Metal
  1. Használja ki a lemezalkatrész tervezőeszközeit! Ilyenek például a különböző lyukasztók, lamellák. Ezek a speciális eszközök sokkal robusztusabbá tehetik az alkatrésztervezést, különösen akkor, ha változtatásokat hajtanak végre – ami egyszer mindenképp megtörténik. Ezen eszközök csak egyszerű vázlatokat és néhány beállítást igényelnek, amelyek lehetővé teszik a feature-ök gyors létrehozását.
  • Home – Punch
  1. Contour Flange használata több egymásutáni normál Flange helyett. Az egyszerű mindig jobb, valamint a sok egymáson alapuló feature késleltetheti a frissítési időt változtatások végrehajtásakor. A hajlítási irányra merőleges vázlat használatával pedig könnyebb pontosabb lenni.
  • Home – Base
  1. Használja a Mirror Feature/Mirror Body/Pattern Feature parancsokat! Az eredeti feature szerkesztésekor az összes többi is frissül. A modellfa sokkal egyszerűbb lesz, valamint sok idő takarítható meg. Ez kéz a kézben jár a szabványos modellezési környezettel – így célszerű ezen időtakarékos funkciókat használni a lemezalkatrész-tervezésben is.
  • Home – Modeling
  1. Ellenőrizze az összetett feature-öket! Egy alkatrész gyárthatóságának elemzésekor az olyan eszközök használata, mint a Flat Solid, a Bend vagy Unbend nagyon hasznos lehet annak vizsgálatára, hogy a gyártás nem fog problémákba ütközni.
  • Home – Bend vagy Flat Pattern

Próbálja ki az NX Lemezalkatrész, NX Sheet Metal funkcióit az ingyenes felhőalapú próbaverziókban:

NX CAD próbaverzió és NX CAM próbaverzió.

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑