A NX Reverse Engineering előnyei mit jelentenek a gyártóknak és hogyan térülnek meg számukra?

Számos gyártó küzd a gépalkatrészek kiváló minőségű, vagy egyeltalán hozzáillő cserealkatrészeinek gyors beszerzésével. Sok esetben a gépek elavultak lehetnek, ezáltal a pótalkatrész ellátást megszüntethetik. Más esetekben elveszett vagy hiányos a szükséges alkatrészek tervdokumentációja , vagy pont elkészült a munkadarab, de rengeteg utómunkálatot igényelt és ezeket a változtatásokat vissza kell vezetni az eredeti 3D-s modellre. Ezeket a munkafolyamatokat a hagyományos modellezéshez képest, akár 50%-al gyorsabban megvalósíthatja az NX Reverse Engineering álltal nyújtott lehetőségeknek köszönhetően.

Azok a gyártók, akik eredeti OEM alkatrészeket szereznek be, hosszú átfutási időket tapasztalhatnak, és többnyire magas áron szerzik be ezeket az alkatrészeket. Egyes gyártók egyszerűen csak fejleszteni akarják gépeiket és folyamataikat, és precízen megtervezett alkatrészekre van szükségük az innovatív, vagy új folyamatok megvalósításához. Ezek mind olyan gyakori problémák, melyeket a Reverse Engineering folyamata segíthet megoldani.

A fordított tervezés révén a tervező mérnökök hatékonyan hozhatnak létre cserealkatrészeket, amelyeket az eredeti berendezés gyártója már nem biztos, hogy tud szállítani. Az e fajta mérnöki tervezés azt is lehetővé teheti számukra, hogy kitapasztalják, hogy miként lehet javítani a berendezéseinek hatékonyságán, teljesítményén és élettartamán.

Csökkentett állásidő

A gépalkatrészek kopása óriási hatással lehet a termelési kapacitásra és a teljesítményre. A megfelelő és tartós alkatrészek cseréje elengedhetetlen a gép hatékonyságának biztosításához. A rosszul illeszkedő cserealkatrészek és a hosszú átfutási idők, különösen az eredeti alkatrészek beszerzése során, jelentős állásidőt okozhatnak, ami komoly pénzügyi veszteségeket jelent a gyártó számára.

Az NX Reverse Engineering  álltal nyújtott lehetőségeknek köszönhetően akár 50-60%-kal csökkenthetők az OEM javítás miatti leállások. Illetve könnyen optimalizálható és tovább fejleszthető némely gép, új vagy kiegészítő alkatrészek létrehozásával, melyek segítségével növelhető a termelési kapacitás.

Reverse engineering becsült idő

Költségmegtakarítás

A gépalkatrész továbbfejlesztett változatának létrehozása nemcsak a berendezés maximális hatékonyságú működését biztosítja, hanem elősegítheti a berendezés élettartamának meghosszabbítását is, mivel a gyártónak csak egy alkatrészt kell kicserélnie a teljes gép cseréje helyett. Mit jelent ez egy gyártó számára? Egy szóval:  Költségmegtakarítást.

A Reverse Engineering arra ösztönzi a gyártókat, hogy helyi mérnökökkel dolgozzanak együtt a szükséges cserealkatrészek megtervezésében és kivitelezésében, ahelyett, hogy továbbra is az OEM cserealkatrészeket használatát alkalmaznák. Ez mind idő-, mind költségmegtakarítást jelent, mivel a helyi mérnök csapatok gyorsabb átfutási időkkel rendelkeznek, megfizethetőbb áron .

Nem csoda, hogy a Reverse Engineering megoldások alkalmazása egyre népszerűbb.Sok más előnye mellett életképes módszert kínál a cserealkatrészek előállítására és fejlesztésére annak biztosítása érdekében, hogy a gépek optimálisan működjenek, ezáltal minimalizálva az állásidőket és a költségeket. A pótalkatrészek mérlegelésekor a gyártó számára előnyös lehet, ha egy a Reverse Engineering folyamatokhoz értő mérnökcsapattal dolgozik együtt, mielőtt a drága pótalkatrészeket megvásárolná.

Reverse Engineering NX – Webinár

Ha a fentiekhez hasonló problémákra keres megoldást, ha felkeltettük érdeklődését tekintse meg a graphIT Kft előadásában webinárjainkat május 19-én Szerdán 10 órakor. Előadásaink ingyenesek, de regisztrációhoz kötött.

A következő linken regisztrálhat rövid mindössze 15 perces összefoglalónkra: Reverse Engineering NX bemutató Webinár

De ha részleteiben érdeklik a technikai megoldásaink Reverse Engineering témában akkor regisztráljon bővebb 45 perces technikai webinárunkra: Reverse Engineering NX Technikai Webinár

További hasznos összefoglalóinkat a Reverse Engineering témakörben az alábbi linkeken sztottunk meg:

Reverse Engineering – fordított tervezés, vagy visszafejtés

Digitális iker olyan mértékben, ahogy kell – Reverse Engineering NX-ben

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑