NX1953 – PMI használata megmunkálás során

A folyamatos frissítésű NX legújabb verziója az NX1926 után az NX1953 számos újítást, tervezést és gyártást könnyítő, automatizáló és optimalizáló eszközt, illetve új megmunkálást is tartalmaz. A PMI-hoz kapcsolódó újdonságokat és további frissítéseket egy webinár keretében be is mutatjuk 2021 Január 12-én kedden 10 kor.

PMI az előgyártmányon

Ha az előgyártmány létrehozása során a befoglaló téglatest (Bounding Block), vagy befoglaló henger (Bounding Cylinder) opciókat válasszuk, akkor az NX automatikusan létrehozza a termék- és gyártási információkat (PMI) az előgyártmány geometria és az alkatrész méretezéséhez. Csupán a Settings részben található új Display PMI opciót kell bekapcsolni, hogy a méretek a grafikus ablakban megjelenjenek. Ez az új fejlesztés lehetővé teszi, hogy lássuk az előgyártmány méreteit és pozícióját az alkatrészhez viszonyítva.

Koordináta rendszer egyszerű pozícionálása a munkadarabon, illetve  előgyártmányon

A marási és fúrási műveletekhez szükséges megmunkálási koordináta rendszerek (MCS) definiálása során lehetőségünk van egy új opcióval elhelyezni a koordináta rendszerek origóját. Az MCS, illetve MCS Mill dialógus ablakokban az Origin Location választással tudjuk a koordináta rendszer origóját könnyen pozícionálni. Az On Blank opcióval az MCS-t az előgyártmányon, míg az On Part Box opcióval az MCS-t a munkadarabot befoglaló hasáb geometriáján tudjuk könnyen elhelyezni. A koordináta rendszer origójának ilyen módú elhelyezése viszont nem asszociatív, az NX csak az MCS koordináta pozícióit menti el.

Az alábbi videóban bemutatásra kerül az előgyártmányhoz kapcsolódó PMI megjelenítése, továbbá a megmunkálási koordináta rendszer pozícionálásának új lehetőségei:

Illetve további rövid bemutatókat itt osztottunk meg: NX1953-as újdonságok

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑