NX Help dokumentációk


Ha az NX használata közben elakadunk, vagy új funkciókat szeretnénk megismerni, akkor több lehetőség is a segítségünkre lehet. NX Help dokumentációk segítségével többek között az NX súgóval, a Siemens terméktámogatási felületével gyorsabban sajátíthatjuk el az NX helyes használatát. Tudásbázisok, videók, szakmai fórumok segítenek egymás közt megosztani az NX felhasználók tapasztalatait.

Súgó, terméktámogatás

I. NX help dokumentációk online – súgó
Ha nem telepítjük fel az NX HELP programcsomagot a gépünkre, akkor alapértelmezésben az NX a Siemens Documentation Center Online Help-et fogja súgóként használni.
Az NX használata közben az F1 gombot megnyomva vagy a dialógus ablak kérdőjelére kattintva az adott NX verziónak megfelelő, a keresett parancshoz tartozó Siemens Online Help nyílik meg. Egyes parancsok dokumentációja először az oldalsó navigátorsávban jelenik meg, ahol rövid leírással, képekkel és akár videóval bemutatott példán keresztül mutatja be a parancs használatát. Két ikon segítségével innen az adott parancs használati leírásához, vagy a dialógus ablak ismertetéséhez juthatunk el, ami már külön böngészőben jelenik meg.

NX Help

Lehetőség van a régebbi NX verziók súgójában is keresni. A Siemens Documentation Center fő oldalán megtalálhatóak az aktuális és a régebbi NX verziók illetve további Siemens termékek dokumentumai.
Az NX verziók „What’s new” oldalait böngészve kaphatunk információt az új funkciókról – ez például hasznos lehet, ha régebbi sablonjainkat szeretnénk frissíteni új funkciókkal.
https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/support/docs.html

II. Siemens Támogatási központ
Licensszel rendelkező ügyfelek a Siemens megújult terméktámogatási oldalán találhatnak információkat a termékekről. Regisztráció és bejelentkezés után a saját termékek közül az NX-et kiválasztva jutunk el a terméktámogatási oldalra.

https://support.sw.siemens.com/hu-HU/

NX Help dokumentáció

Itt különböző tartalmak között böngészhetünk, mint pl.: szoftverfrissítéseket találunk és kereshetünk a terméktámogatási kérdések között is. A felső keresősávban szavakra, kifejezésekre kereshetünk rá. A Dokumentáció alatt a megújult súgó található, megegyező tartalommal, de eltérő kinézettel. A megfelelő NX verziót és témakört kiválasztva böngészhetünk a parancsok leírásaiban.

NX Help dokumentáció 2.

Tudásbázis, Fórumok, NX közösségek


Szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelek egy regisztráció után a GraphIT Kft. Tudásbázisában találnak hasznos információkat, tippeket.
http://support.graphit.hu/tudasbazis/

Tudásbázis graphIT

Youtube csatornánkon több olyan videó is megtalálható, mely segítséget nyújthat az NX használatához:
https://www.youtube.com/user/nxvideos

nxvideos youtube

A Siemens Community egy globális fórum, ahol NX felhasználóktól tudunk segítséget kérni, illetve regisztráció nélkül böngészni a már megválaszolt kérdések. Szintén böngészhetünk a tudásbázisban található bejegyzések között.
https://community.sw.siemens.com/s/

Siemens Community

Tekintse meg további tudásbázis cikkeinket az alábbi linken.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑