NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

NX felhőalapú 30 napos

A felhőalapú 30 napos NX próbaverzióba fájlok fel-, letöltése

Lehetőség nyílik NX licensz vásárlása előtt kipróbálni az alkalmazást. Ez a lehetőség azonban, csak korlátozottan, 1 hónapig lehetséges. A következőkben az NX próbaverzió (trial) használata kerül bemutatásra.


A próbaverzió megnyitásakor egy „új felhasználói fiók” kerül létrehozásra. Lehetőség nyílik a próbaverzióban elkészített fájlokat ipari, licensszel rendelkező NX alkalmazással is megnyitni és szabadon szerkeszteni. Ugyanez igaz fordítva is.

  1. A próbaverzióban elkészült fájlok használata licensszel rendelkező NX-ben:

    Ehhez első lépésként a próbaverzióban elkészült fájlt le kell menteni a File-Save használatával az „új felhasználói fiókba”. Ezután a következő ábrán látható helyre kell kattintani, ezzel egy menüt megnyitva:
NX A felhőalapú 30 napos NX próbaverzióba

A menü a következőképp néz ki:

Upload NX

Itt a balról a harmadik ikont (Download) kiválasztva, majd a felugró ablakban az előbb elmentett helyen a kívánt fájlt kiválasztva letölthető a .prt kiterjesztésű fájl. Ez a fájl innentől felhasználható nem csak a próbaverzióban, hanem rendes NX alkalmazásban is.

  1. Licensszel rendelkező NX-ben készült fájl felhasználása a próbaverzióban
    Első lépésként a menü negyedik ikonját (Upload) válasszuk ki! Itt betallózható a kívánt fájl. A fájl kiválasztása után meg kell adni a helyet, ahova az „új felhasználói fiókba” mentésre kerüljön.
    Majd a lementett fájl megnyitása következik. Ez megtehető a File-Open használatával. Az Open-re kattintva be kell tallózni a kívánt fájlt az „új felhasználói fiókból”. Ezután a kívánt fájl megnyílik, használatra kész.

Kiegészítés: A belépést követő 1 óra után a munkafolyamat automatikusan megszakad, a próbaverziós NX-ből kilépés történik. Ekkor a kilépés ellenére adataink nem vesznek el, az újabb belépést követően visszaáll a félbehagyott állapot. Lehetőség van az alapból 1 órás időtartam meghosszabbítására is a Siemens honlapjára bejelentkezve, az Extend Session gombbal.

Loading NX

Az automatikus (vagy szándékos) kilépést követően a próbaverzió újraindítható a Start Here, majd a Launch Software gombra kattintással, csakúgy, mintha az első indítás történne.

Az alábbi helyen tudja kipróbálni a 30 napos felhő alapú próbaverziót:

Itt