NX központosítás

A központosítás lehetőséget ad arra, hogy minden egyes NX felhasználó a cég által egységesen használt központi szerszámadatbázishoz, az egységes megmunkálásokhoz, a szerszámgépekhez és a céges egyedi megmunkálási sablonokhoz könnyen hozzáférjen, illetve úgy szabja testre azokat, hogy a változtatások minden más NX felhasználónál is megjelenjenek.
Ezzel a módszerrel rengeteg időt spórolhatunk meg, hiszen az összes felhasználó számára ugyanazok az adatok válnak elérhetővé, az ezeken elvégzett változtatások pedig az NX újraindítása után minden felhasználónál megjelennek, nem szükséges az egyes módosításokat mindenkinek külön elvégeznie

A központosításhoz a céges sablonokat, a szerszámadatbázist és az egyéb cégre szabott beállításokat tartalmazó, az NX telepítési mappájában található MACH\resource mappát (pl.: C:\Siemens\NX1907\MACH\resource) kell egy szerver megosztásra felmásolni – érdemes arra a szerverre, amely az NX lincenszeket is tartalmazza -, majd azt csatlakoztatni egy meghajtóra, hogy minden gépen ugyanolyan beállítást lehessen használni. Az egyes felhasználók egy új környezeti változó definiálásával fognak tudni hozzáférni a forráshoz.

Új környezeti változó definiálása

Környezeti változókat Windows környezetben az alábbi elérési útvonalon hozhatunk létre.

Sajátgép ikonra jobb klikk -> Tulajdonságok -> Speciális rendszerbeállítások – > Speciális fül -> Környezeti változók

NX központosítás
NX központosítás windows
NX központosítás környezeti változó

A környezeti változók ablakban egy új rendszerváltozót kell létrehozni.

NX központosítás új környezeti változó

Az új környezeti változó neve: UGII_CAM_RESOURCE_DIR
Az új környezeti változó értéke: a szervergépre felrakott resource mappa elérési útvonala, majd szóköz nélkül egy “\” jel, hogy a Windows az összes almappát is fel tudja olvasni.

NX központosítás ugii_cam

A környezeti változó létrehozása után nincs más dolgunk, mint az NX újraindítása és máris a központilag létrehozott beállításokat fogjuk tudni használni.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑