NX magyarországi felhasználói blog

NX Magyarországi felhasználói blog

Siemens NX hírek, érdekességek

NX licensz kölcsönzés method

NX licensz kölcsönzés

Megfelelő licensz esetén, lehetőség van az NX licensz kölcsönzés segítségével, úgy használni azt, hogy nem csatlakozik a licensz szerverhez a hálózaton keresztül, de ehhez először a kölcsönzést el kell végezni. Amíg egy licensz ki van kölcsönözve, addig azt a szerverről nem lehet kivenni, tehát az elérhető licenszek száma csökken.

A következőkben a licensz kölcsönzés lépéseit mutatjuk be:

A Siemens NX – Licensing Tools indítása.

NX licensz kölcsönzés

A Licensing tools ablakán (alább) a Borrowing Settings pont alatt a Borrow gombot kell használni, ahol mindent ki kell jelölni, ami csomagot kell kölcsönözni, és az ablak alján meg kell adni a kölcsönzés lejáratának időpontját. Az időpontnál 120 nappal előre lehet megadni dátumot, mert ez a maximum időpont. Ezután automatikusan visszakerül a licensz, de újra ki lehet kölcsönözni.

NX licensz kölcsönzés 2

A kiválasztott modulok megjelennek, de a kölcsönzés még nem történt meg. Ha a licensing tool ablakán az Apply gombot megnyomjuk, akkor indul le a kölcsönzés. A gomb megnyomása után a kölcsönzés hosszabb ideig is eltarthat, ez normális.

NX licensz kölcsönzés settings

A licensing tool ablakon a modult kiválasztva, és a Return gombot használva a licenszet vissza lehet tenni a szerverre, még a lejárta előtt.