NX licensz kölcsönzés

Megfelelő licensz esetén, lehetőség van az NX licensz kölcsönzés segítségével, úgy használni azt, hogy nem csatlakozik a licensz szerverhez a hálózaton keresztül, de ehhez először a kölcsönzést el kell végezni. Amíg egy licensz ki van kölcsönözve, addig azt a szerverről nem lehet kivenni, tehát az elérhető licenszek száma csökken.

A következőkben a licensz kölcsönzés lépéseit mutatjuk be:

A Siemens NX – Licensing Tools indítása.

NX licensz kölcsönzés

A Licensing tools ablakán (alább) a Borrowing Settings pont alatt a Borrow gombot kell használni, ahol mindent ki kell jelölni, ami csomagot kell kölcsönözni, és az ablak alján meg kell adni a kölcsönzés lejáratának időpontját. Az időpontnál 120 nappal előre lehet megadni dátumot, mert ez a maximum időpont. Ezután automatikusan visszakerül a licensz, de újra ki lehet kölcsönözni.

NX licensz kölcsönzés 2

A kiválasztott modulok megjelennek, de a kölcsönzés még nem történt meg. Ha a licensing tool ablakán az Apply gombot megnyomjuk, akkor indul le a kölcsönzés. A gomb megnyomása után a kölcsönzés hosszabb ideig is eltarthat, ez normális.

NX licensz kölcsönzés settings

A licensing tool ablakon a modult kiválasztva, és a Return gombot használva a licenszet vissza lehet tenni a szerverre, még a lejárta előtt.

Hozzászólások letiltva.

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑